Gradjevinarstvo Gradjevinski poslovi   
Gradjevinski radnici

Beograd

Hoblovanje parketa

Postavljanje, hoblovanje, bajcovanje, fugovanje, lakiranje i poliranje svih vrsta parketa i brodskog poda. Dajemo savete, dolazimo na dogovor. Vrsimo popravke i sanaciju svih vrsta parketa. Donosimo potrebni materijal.
Tel. 0643666552
064/3-666-552
060/3-666-552

Beograd

Vodoinstalater

izvodimo sve vrste vodoinstalaterskih i kanalizacijioni radova molersko keramicarski radovi sve vrste secenje betona svih debljina podno i za otvore u zidu sve vrste rucnog i madinskog iskopa podbusivanje od f 30 do f300 za gas struju vodu i kanalizaciju 063447956
tel. 063447956

Bačka Palanka
hidroizolacija kuća presecanjem vlažnih zidova mašinski ili podzidjivanjem, garancija kvaliteta 065/4139672
tel. 065 4139672

Valjevo
a. Dajemo savete, dolazimo na dogovor. Vrsimo popravke i sanaciju svih vrsta parketa. Donosimo potrebni materijal. 064/3-666-552
060/3-666-552
tel. 064/3-666-552

folija, pokrivka

BEOGRAD
Aluminijumska folija cetvoroslojna stampana za prekrivke krovova bolja od tetrapak folije CENA-30 din/m2
Tel. 0628287852
tel. 064/3-666-552

hidroizolacija

Bačka Palanka
hidroizolacija kuća presecanjem vlažnih zidova mašinski ili podzidjivanjem, garancija kvaliteta, 065/4139672
tel. 065 4139672

  logo biznis

Građevinac

Američki biro rada (USA Bureau of Labor)

Rukovalac na gradjevinskim mašinama

Priroda posla

Rukovaoci na gradjevinskim mašinama koriste mašine da premeste gradjevinski materijal, zemlju, i druge teške materijale na gradilištu ili u rudnicima. Oni upravljaju mašinama koje čiste i ravnjaju zemljište da bi ga pripremili za izgradnju puteva, zgrada, mostova, aerodromskih pista, objekte električnih centrala, brana, obalske nasipe i druge infrastrukturne projekte. Oni koriste mašine da iskopaju kanale za polaganje ili popravku kanalizacija ili drugih potreba, i podižu i premeštaju teži gradjevinski materijal, obavljaju poslove na asfaltiranju puteva i drugih infrastrukturnih projekata.
Ovi radnici takođe postavljaju i pregledaju opremu, vrše podešavanja i manje popravke. Gradjevinske mašine su danas daleko tehnološki naprednije nego što su bile u prošlosti.
Izvršioci na gradjevinskim mašinama rade na otvorenom prostoru i u svim klimatskim uslovima i vremenskim prilikama iako u mnogim područjima neke vrste gradjevinskih radova moraju da se obustave zimi.
Buldožderi, skrejperi, nabijači su bučni i potresaju izvršioca na mašini. Upravljanje teškim gradjevinskim mašinama može biti opasno, dovesti do povreda ili obolenja pri preteranom radu. Kao i sa ostalim mašinama, nesreće se uopšte mogu izbeći poštujući pravilno radnu proceduru i sigurnosne pripreme. Gradjevinske mašine često su zbog vrste rada prljave, masne, blatnjave ili pokrivene prašinom. Neki izvršioci rade na udaljenim lokacijama na velikim gradjevinskim projektima kao što su auto-putevi, brane ili rudnički kopovi.
Ovi radnici mogu raditi i prekovremene sate jer se neki gradjevinski radovi moraju obaviti neprekinuto i moraju se završiti do kasno u noć ili do jutarnjih sasti.

Trening i obuka rukovalaca na gradjevinskim mašinama

Kandidati se obučavaju kroz formalan program radnika-šegrta, obuka na samom poslu, plaćeni program obuke ili kombinacija ovih programa.
Obuka i trening. Poslodavci rukovalaca na gradjevinskim mašinama uopšte više vole da zaposle rukovaoce sa završenom školom i sertifikatom, iako neki poslodavci mogu obučavati neškolovane rukovaoce na nekim tipovima mašina. Kursevi na višim školama kao mehaničar automobila su poželjni jer rukovalac može vršiti neke popravke na mašinama. Takođe su korisni kursevi iz tehnike i tehničkog crtanja. Sa razvojem GPS(Globalni Navigacioni Sistem) izvršioci na gradjevinskim mašinama treba da imaju veće iskustvo sa kompjuterima nego nekad.
Na poslu rukovaoci počinju sa lakim gradjevinskim mašinama pod nadzorom iskusnog operatora. Kasnije mogu upravljati i težim mašinama kao što su buldožderi. Tehnološki naprednije gradjevinske mašine koje su snadbevene kompjuterizovanim kontrolama, sa hidraulikom i elektronikom visoke tehnologije zahtevaju veću veštinu za rukovanje. Izvršioci na tim mašinama treba da prođu dužu obuku i neko znanje elektronike.
Uopšte prihvaćeno je da obuka rukovaoca zahteva dosta znanja i veštine. Neki kandidati imaju obuku u formalnom inžinjersko-učeničkom programu kojim rukovodi Unija menadžmenta od IUOE(International Union of Operating Engineers). Zbog činjenice da kandidat-rukovaoc uči da upravlja raznovrsnim tipovima mašina, više nego drugi početnici oni obično imaju bolje izglede i prilike da dobiju posao. Obuka i učenički program traje najmanje 3 godine, ili 6.000 časova plaćenih na poslu, zajedno sa 144 sata nastave u učionicama svake godine.
Privatne zanatske škole nude obuku i kurseve za neke tipove gradjevinskih mašina. Kandidati sa završenim takvim kursevima mogu da dobiju posao. Međutim, poslodavci moraju da provere reputaciju tih škola kako bi se uverili da li kandidati mogu upravljati mašinama u realnim situacijama.

Sertifikati i druge kvalifikacije

Znanje i iskustvo mehaničara na pokretnim uređajima, vozilima i mašinama, kao što su poljoprivredni traktori,teže mašine ili vojne mašine je veliko preimućstvo. Rukovalac na mašinama obično treba da poseduje odgovarajuću vozačku dozvolu da preveze mašinu na drugo gradilište. Rukovaoci uopšte moraju da su dobrog fizičkog zdravlja, da imaju dobar osečaj za ravnotežu, sposobnost da procene razdaljinu, i koordinaciju pokreta. Neka radna mesta rukovaoca zahtevaju rad na visini. Posedovanje sertifikata i obuka u odovarajućim školama mogu povećati izglede kandidata da dobje posao, neki poslodavci zahtevaju da rukovalac ima sertifikat. Pohađanjem zanatskih škola kandidat može da se kvalifikuje za različite tipove sertifikata. Sertifikat je dokaz poslodavcu da je rukovalac sposoban da rukuje određenim tipom mašine.

Napredovanje u poslu

Rukovalac na gradjevinskim mašinama može da napreduje u poslu da postane nadglednik, supervizor.

Zapšljavanje

Gradjevinska operativa je držala oko 469.300 rdnih mesta u 2008 godini. Poslovi su se nalazili na svim sektorima gradjevine u zemlji:

  • Inžinjerijski izvršioci i drugi operativci    404.000 radnih mesta
  • Asfaltiranje, površinski radovi operativci na tamponiranju   60.200 radnih mesta
  • Operativci na mašinama nabijačima       4.600 radnih mesta

Izgledi za posao

Zapošljavanje gradjevinskih operativaca očekuje se da će se povećati za 12 % do 2018 god. otprilike prosek na nivou države. Verovatno zbog očekivanja povećanja izdataka Federalne Vlade na popravku infrastrukturnih objekata, puteva, mostova, železnica i elektrosistema, vodovodnog sistema koji mora da se popravi za celu državu sigurno će otvoriti dosta radnih mesta za rukovaoce gradjevinskim mašinama. Uz to povećanje broja stanovnika povećava potrebu za novim projektima vodovoda, puteva i druge infrastrukture što će otvoriti nova radna mesta. Izgledi za dobijanje posla na gradjevinskim mašinama su dobri jer ova profesija obično ne privlači mnogo kvalifikovanih kandidata da ispune zahteve posla. Fluktacije na tržištu rada omogućavaju lakše dobijanje posla na gradjevinskim mašinama. Mnogi operativci na mašinama su prešli na druga zanimanja, drugi su otišli u penziju što još više daje prilike za zapoošljavanje rukovalaca. Dobre prilike se pojavljuju u drugim granama industrije, polaganje cevovoda za naftu ili gasovoda jer te kompanije očekuju da će proširivati svoje infrastrukturne projekte.

Zarade i plate

Nadnice rukovalaca građevinskih mašina variraju. U maj 2008 god. srednja satnica operativnog inžinjera i drugih operativaca na građevinskim mašinama bila je 18.88 $. To je srednja vrednost između 14.78 $ i 25.49 $. Najniža satnica je bila 12.47 $, najviša 33.34 $.
Prosečne satnice u industriji koje zapošljavaju rukovaoce mašina bile su:

  • Gradjevina van stambenih objekata    satnica: 21.45 $
  • Auto-putevi, ulice, izgradnja mostova    satnica: 21.20 $
  • Javni infrastrukturni sistemi    satnica: 19.79 $
  • Drugi posebni trgovinski ugovori     satnica: 18.61 $
  • Poslovi lokalnih vlada     satnica: 17.19 $

Srednja vrednost satnice operativca na ravnanju, asfaltiranju i tamponiranju bila je 16.00 $ u maju 2008 god. Vrednost satnice kretala se od 15.94 $ do 16.16 $ na različitim ugovornim projektima vezanim za asfaltiranje, ravnanje i tamponiranje.
Rukovalac na mašinama nabijačima imao je satnicu 23.01 $ u maju 2008 g. Satnica se kretala od najmanje 19.54 $ na radovima javne infrastrukture do 26.07 $ na posebnim ugovorenim poslovima.
Satnice su relativno visoke, posebno na radovima u velikim metropolama. Međutim godišnja zarada može da bude manja nego što to pokazuje satnica jer se radovi mogu obustaviti zbod vremenskih uslova. Oko 27 % građevinskih operatora ima članstvo u sindikatu.

 

Beograd

Izrada košuljica potrebnih za kasnije postavljanje parketa, laminata, keramike, granita. Postavljanje keramike kako podne tako i zidne. Betoniranje sa brušenjem sa SPECIJALNIM MAŠINAMA koje kogu dovesti vas beton do super sjaja. Posedujemo 9 masina za brusenje i poliranje granita, teraca, mermera i betona. KVALITET GARANTUJU NAŠI MAJSTORI KOJI IMAJU DUGOGODIŠNJE ISKUSTVO U GRADJEVINARSTVU. CENE SU JAKO POVOLJNE A KVALITET MAXIMALAN, U TO SE MOŽETE UVERITI NA NAŠIM BROJNIM REFERENCAMA!!
S nadom da ćemo saradjivati
SZR VULKAN M
Ilija Milivojević
tel. 38163/651-808

Šabac Firma M gradnja izdaje građevinski kompresor Atlas Copco ,pikamer 25 kg ,sa ostala oprema špicevi i sekači. tel 0641841800
Beograd
Firma M gradnja iznajmljuje kompletnu opremu za izradu cementne košuljice ,pumpu Brikmann Estrich Boy E260 7,5kw za spravljanje estriha zapremina bubnja 260l , kompresor Atlas Copco,60 metara creva i tronožac za pesaka.
Beograd
VAROLEX Vrsimo ugradnju Lexana. Nadstresnice,klizna vrata,zatvaranje terasa , Inox i kovane ograde(gelenderi)i svi drugi bravarski radovi.
Profesionalno Zoran
tel. 064/19-65-110

BEOGRAD
Proizvodnja PVC stolarije od renomiranih nemackih profila po EXTRA povoljnim cenama. VEKA-SWINGLINE, KBE-SELECTA
tel. 063-116-44-04

Kikinda
SZGR JECA Vrsimo usluge svih vrsta gradjevinskih radova molerskih limarskih elektrika vodovod vrlo povoljno cisto i brzo
tel. 0649063735

Valjevo
Proizvodnja betonske galanterije: liveni program i presovani program (ploce, ivicnjaci...), blokovska roba, monta Duka/Goran.
tel. 064/94-55-994