ipad 2
logo
 
mobilni - kompjuter nokia sa usb

Na slici povezivanje mobilnog telefona Nokia Asha 302 preko USB kabla sa kompjuterom. Jasno je koji kraj kabla ide na telefon a koji na kompjuter. Najjednostavnije je da utaknet USB kabal u port na prednjem panelu kompjutera. Kada spojite mobilni i kompjuter zatražiće vam drajver... to jest, na ekranu kompjutera će se pojaviti "Found New Hardware". Dole obaveštenje da vam treba CD... "If your hardware came with instalation cd please insert it now". Pošto vam u prodavnici ne daju CD uz telefon, preostaje da kupite kabal USB sa malim CD-om koji ima drajver, a zatim skinete sa interneta program Nokia PC Suite.

Iskoristite Windows-ov Scaner and Camera Wizard

Drugi način je da iskoristite Windows-ov "Scanners and Cameras" preko koga prebacujete samo slike. Kad se konektujete idite na Kontrol Panel - Scanners and Cameras, pa odaberite C3-00 kao dole na slici. Dalje sledite uputstva sa Next.

Ili Scanners & Cameras može sam da se otvori na desktopu. Dole je prikazano C3-00, to je za Nokia Asha 302

prebacivanje slika sa mobilnog preko Windows-a

Nokia (stariji tipovi)

mobilni cable

USB kabal za mobilni sa CD-om za Nokiu košta od 400 do 600 dinara, ima ga u prodavnicama računarske opreme. Ako vam je neispravan LCD ekran - displej, ovo je najbolja opcija za prebacivanje slika na kompjuter, pod uslovom da instalirate neki od datih programa sa interneta.. Izvodljivo je i sa Bluetooth-om, ako instalirani program ima tu konekciju.

Uz ovaj kabal ide mali CD, sa kojim možete da prebacujete slike na kompjuter pomoću menija na mobilnom. Dakle, uključite mobilni telefon i povežite ga kablom na kompjuter. Kompjuter će zatražiti drajver, ubacite taj mali CD u komp, sam će se instalirati
Na mobilnom će se pojaviti:
USB data cable connected
Select mode

Potvrdite na OK. Pojaviće se tri opcije.

Default mode
Printing
Data storage mode

Odaberite "Data storage mode" i na kompjuteru će se pojaviti folder sa vašim slikama, otvorite ga, iskopirajte slike i sačuvajte u kompjuteru. Toliko može taj mali CD koji dobijate uz USB kabal.

Sony Ericsson K 510

USB cable

Ako uz Sony-jev telefon dobijete USB kabal i CD onda je jednostavno. Instalirajte programe sa CD-a, spojite USB kablom za kompjuter. Na mobilnom će se pojaviti "File Transfer". Odaberite levo Select. Mobilni će pokazati "Preparing for file transfer". Na komp-u će se automatski otvoriti programi koje ste instlirali sa CD-a. Birajte dve opcije:
1. Na Adobe-ovom programu Adobe Photoshop Album kliknite "Get photos"... slike idu u Adobe-ov album!
2.Vaš računar će prikazati folder PHONE, otvorite folder - images, iskopirajte slike i stavite gde hoćete... to je to !


Transfer pictures! Prebaciti slike!

Prebacite fotografije sa mobilnog na komp, laptop! Za sve tipove mobilnih telefona

Kako prebaciti slike sa mobilnog na kompjuter ili laptop ako je oštećen ekran mobilnog telefona ?

Ako vam se ne vide slike na ekranu mobilnog možete prebaciti slike na laptop ili kompjuter.

Potrebno je da sa interneta daunlodujete programe koji će videti sadržaj mobilnog telefona. Skinite sa interneta programe
Data Pilot  ili  Ringtone Media    

Sada jednostavno možete prebaciti slike na kompjuter USB kablom, ako imate konekciju USB kablom videćete slike na kompjuteru jer softver koji ste instalirali uopšte ne zavisi od menija na mobilnom

Program Ringtone Media Studio

Ringtone Media software

PS. Pretpostavlja se da ste kupili program. U probnoj verziji prebacivanje slika daju preko svog sajta na internetu, treba kod njih da otvorite nalog... što baš nije prihvatljivo.

Ovaj program je jednostavan za rukovanje, u samplovima ima nešto muzike a imate muzički editor gde sami kreirate ringtonove od bilo koje muzike. Program se daje u probnoj verziji (trial) na mesec dana. Prilikom instalacije potrebno je da kliknete "Evaluate" da dobijete probnu verziju ! Više je namenjen za muziku, a možete da prebacujuete i slike.

Uputstvo za transfer slika Nokia 302

Kad kupujete usb kabal u prodavnici obavezno ponesite vaš telefon. Nisu svi kablovi isti, čak za isti tip mobilnog telefona.

Instaliranje programa Nokia PC Suite

Instal paket za Nokiu možete naći besplatno (free download) na raznim lokacijama na internetu. Nokia daje ovaj program besplatno. Najnovija verzija instalacioni paket je 38,4 MB. Instalirajte program jednostavno sledeći uputstva tokom instalacije.

instalacija za nokiu instalacija za nokiu program za nokiu

Nokia-PC-Suite-ALL sadrži "Nokia Conectivity Cable Driver", ako nemate drajver!

Rad sa programom
Nokia PC Suite

Nakon što je instlacija završena odmah će vam zatražiti da se konektujete na mobilni. To možete učiniti odmah ili kasnije kad otvorite program.


Dalje traži tip konekcije, USB kablom, bluetooth, infrared... Ako ste kupili USB kabal to je sigurno najbolja konekcija. Nakon što se konektujete preostaje rad sa programom... To je manje-više kao i svi kompjuterski programi, odaberite ikonicu za transfer slika sa mobilnog telefona i tako dalje...

Na restartovanju programa pokrenuće se pretraživanje slika u mobilnom telefonu "Nokia Image Stores", zatražiće vam gde da prebacite slike, obično u My Pictures.

Problemi instalacije Nokia PC Suite!

Sve zavisi od instalacionog paketa koji ste skinuli sa interneta (nisu svi isti). Razni sajtovi daju različite instalacione pakete, levo slika dva uobičajena "install" paketa.

Skidanje slika sa foto-programima na laptop ili komp

Gotovo svaki pregledač slika ima alatku "Scaner-Camera" ili "Import" koja vidi vaš mobilni. Zavisno šta program nudi kliknite "Import" , "aquire" , "C3-00" ili "WIA C3-00"(za Nokia 302), prikazaće vam sadržaj mobilnog, možete da skinete samo slike. Dole je prikazano u programu Photo Brush

Prebacivanje slika sa Photoshop-om

Svi kompjuteri imaju Photoshop pa iskoristite za prebacivanje slika na kompjuter. Idete sa menija "File - Import - WIA-C3-00"(ako je mobilni Nokia), kao dole na slici

prebacivanje slika na laptop

Prebacivanje videa sa mobilnog telefona

Obično, vaš snimljeni video prebacujete sa mobilnog telefona na kompjuter kao i slike, s tim što na mobilnom nadjete direktorijum video snimaka (My Videos). Tako da ne treba ništa posebno. Problem je što je video na mobilnom telefonu u takozvanom MOV formatu(najčešće). To jest, ima ekstenziju .mov. Vidi ga Quick Time Player. Ako imate Kvik Tajm Plejer u kompjuteru on će otvoriti MOV fajl. Ako nemate trebate ga instalirati, ili konvertovati vaš MOV fajl u drugi format - najbolje AVI (vide ga svi plejeri). Jedan zgodan programčić koji to radi lako i jednostavno je MOV-TO-AVI, skinite ga sa interneta, besplatan je. (Kucajte: mov-to-avi download). Instalirajte program i podesite ga na najjaču rezoluciju. Tako sve video fajlove sa mobilnog telefona možete u jednom potezu promeniti u AVI-video i gledati uobičajeno na vašem kompjuteru.

Programi za Nokiu i Samsung

Besplatno preuzimanje programa

 DOWNLOAD !
Instalacioni paket za Samsung. Najnovija verzija je 7.2.24.9 je 54,3 MB daje se na internetu besplatno. Ako ne ide na XP Servis Pak 1. potreban je Windows 7. Ili preuzmite stariju verziju 3.2.0 program pc suite 7 za samsung instalacija za samsung instalacija za samsung

Samsung PC Studio 3   Installer 63 MB.

Stara verzija 320, 321 ide na Windows XP Service Pack 1.

 

Instalirate kao svaki program sledeći uputstva. Na kraju otvorite program. Osim prebacivanja slika imate Networking i Multimedija Plejer, možete da gledate video i slušate muziku sa ovog programa. Za prebacivanje slika kliknite Phone Explorer gde vidite ceo sadržaj vašeg Samsung mobilnog telefona. Osim prebacivanja slika i muzike sa mobilnog na kompjuter i obratno možete da prebacite i ostali sadržaj, kontakte, e-mail i ostalo... po potrebi.

Samsung program

USB Drajveri za Android

download

Problemi sa USB Samsung

Instalirete program Samsung PC Suite 7. i neće da se konektuje. Na Windows 7 izbacuje poruku "USB Not Recognized"". Dok na drugom kompjuteru bez instaliranja programa PC Suite prima konekciju i prikaže folder sa slikama!

Sve zavisi od operativnog sistema, na XP Service Pack 1, 2 sigurno neće. Na novijim Windows-ima može. Trik je u tome što traži USB Driver. Na Windows XP vas obavestava, "if your device came with CD please insert it now" to jest, ako uz vaš uređaj ide CD, ubacite ga sad. To znači da traži drajver. Ako ste uz USB kabal dobili mali CD tu bi trebao biti i drajver. Ako nemate drajver skinite ga sa interneta, nije to veliko, oko 2 MB.

USB Drajveri za Samsung

Ako vam je potreban USB Drajver za Samsung mobilni telefon imate ga na ovom sajtu!

download

Mobilni telefoni imaju svoje programe za kompjuter tzv. PC Suite, preko kojih prebacujete muziku i slike na kompjuter i obratno. Skinete ih sa interneta, kompanije ih daju besplatno. Ovde ćemo pokazati programe za Nokiu i Samsung.

 DOWNLOAD NOKIA PC SUITE
instalacija za samsung instalacija za nokiu

Samsung Galaxy na USB

Ponekad ne možete da se konektujete USB kablom sa Samsung Galaxy na kompjuter. Proverite da li ste instalirali na komp odgovarajuće drajvere za Samsung Galaxy S2 i Android.
Pokušajte nešto od ove dve opcije...

1. Pre nego se povežete USB kablom omogućite debuging na mobilnom
Menu → Settings → Application Čekirajte Debugging!

screenshot samsung

Povežite USB kabal za komp
Vratite se na home screen
Nadjite i pritisnite connect usb storage
druga opcija:
2. Nadjite na mobilnom
Settings → Wireless & Network → USB utilities
i kliknite to!
Tek tada povežite USB kablom...

 

 

 

Rad sa programom Samsung PC Studio

samsung pc studio samsung program

Klik na Phone Explorer otvoriće vam se ovo dole... pretraživanje mobilnog telefona. Dalje možete i sami... Nekako ćete se snaći. Mnogo sreće!

samsung program

Prebacivanje slika sa Androida - Samsung Tab

android prebacivanje slika prebacivanje slika sa androida na komp

1. Konektujte mobilni uređaj i vaš kompjuter - laptop USB kablom (ili blutut). Na ekranu treba da se pojavi "USB connected" slika levo
2. Dotaknite "Mount" na vašem mobilnom uređaju.
3. Na vašem kompjuteru - laptopu će se pojaviti Auto-play "MEMORY CARD", kliknite "Open folder to view files" Prikazaće vam datoteke vašeg mobilnog!
4. Između ostalih podataka potražite folder u kome su smeštene slike, trebalo bi da znate gde su vam slike na mobilnom uređaju.
5. Odaberite jednu ili više slika držeći CTRL na kompjuteru. 6. Prevucite ih na desktop(tzv "drag and drop"), ili na neku drugu lokaciju u vašem kompjuteru... Ili jednostavno desni klik, copy na selektovane slike, pa paste na desktop kompjutera u pripremljen folder.
To je to!

Slike za mobilni telefon    Слики за мобилни   DOWNLOAD!

Free Download Complete package plus Muzika Ringtones! Total 1.36 MB