logo logo

Armijska pomorskaTehnika  www.vizijadanas.com

news

USA krstarica Aegis

ruska baza u tartusu

Aegis pomorski USA odbrambeni sistem
Aegis je flota ratnih brodova namenjenih za presretanje uništavanju neprijateljskih projektila, aviona i interkontinentalnih raketa . Flotu čine 5 krstarica i 21 razarač. Opremljei su sa:MK 41 vertikalni lansirni sistem sa projektilima mod. SM-3 Block IA, i SPY-1 radarom. Borbena krstarica Aegis je takođe integrisan sa radarima na kopnu. Ono što je Patriot za kopno, to je Aegis za more i kako mu ime govori lociran je u Mediteranu.

Arrow - Boingov odbrambeni raketni sistem

Erou 3 - karakteristike

Proizvođač: Kooperacija Izrael - SAD
Namena: Zemlja - vazduh odbrambeni sistem
Domet: 1.250 km
Status: u razvoju
Na servisu: 2013 - 2014 god.
To je dvostepena raketa visokog dometa, unapređena verzija Arrow 2 zajednički projekat Boeing-USA i Izraela. Prvenstveno namenjen za potrebe izraelske protiv-vazdušne odbrane, dok je prodaja sistema saveznicima na duži period. Sposoban za obaranje satelita. Rusi pokušavaju da ga dostignu sa S-500.

arrow protiv vazdusni sistem

Russia - cruisers

Руска   крстарица   Адмирал Харламов

За откривање и уништавање непријатељских подморница

Ruski bojni brod - krstarica

Nuklearna Krstarica Petar Veliki - Пётр Великий      Matična luka: Severmorsk

Krstarica Petar Veliki

Resources

Nuklearna krstarica klase Kirov, Petar Veliki, sa navođenim projektilima izgrađena je u Baltik brodogradilištu u Sankt Petersburgu. Projektovana je za uništavanje velikih brodova i zaštitu flote od napada iz vazduha ili sa podmornica.
Ovaj ruski ratni brod naoružan je raketama i projektilima dugog dometa pored ostale borbene opreme, sa 12 lansirnih stanica i 96 projektila. Petar Veliki je admiralski brod Severne ruske flote.

Krstarica Petar Veliki

Komandni brod Severne pomorske flote. Krstarica Petar Veliki je aktivna u pomorskim vojnim snagama od 1995 g. Opremljena je sa 20 Granit anti-brodskim projektilima dugog dometa, i protiv-avionskim projektilima. Na brod je montiran S-300F protiv-avionski sistem sa 12 lansirnih jedinica i 96 projektila. Takođe poseduje Kinzhal sistem za zaštitu od vazdušnog napada od drugih brodova i aviona.

Artiljerijske postaje su AK-130 coaxial 130-mm sistemi, maksimalnog dometa 22 km sa paljbom od 90 projektila u minuti. Brod poseduje Kortik sisteme sa 6 modula sa automatskim praćenjem cilja i automatskom paljbom, bilo topivima ili projektilima. Kortik topovi mogu da ostvare paljbu od 10.000 hitaca u minuti
Za zaštitu od podmornica brod poseduje 3 Kamov helikoptera Ka-27PL ili Ka-25RT, protiv-podmornički sistem Vodopad-NK (Vodopad naša reč) i Udav (Boa) sistem projektila i dubinskih bombi. Nuklearna elektrana na brodu je od 140.000 KS, ima dva nuklearna reaktora od 300 MW i pomoćni sistem bojlera. Maksimalna brzina broda je 30 čvorova. Može da ostane na otvorenom moru do 60 dana.

Krstarica Petar Veliki projektovana je da ne može da potone ni pod kojim uslovima

krstarica petar veliki

Ruski mornari u pauzi zabavljaju se takmičenjem u povlačenju konopca

ruski mornari petar veliki

Najmoderniji ruski ratni brod klase "Bora". Tipa katamaran koji se lako pretvara u tzv. "hoverkraft" - brod koji pri velikim brzinama plovi na vazdušnom jastuku. Naoružan as 8 Moskito projektila i 20 protivvazdušnih projektila. Posada je od 70 mornara, brod plovi neverovatno velikom brzinom za svoj gabarit - brzinom od 100 km/čas.

ruski ratni brod

Raketna korveta "Zeleni Dol"

Korveta klase "Bujan" Zeleni Dol, nalazi se kod obala Sirije. Ova korveta je naoružana najmodernijim krstarećim projektilima protivbrodskim Kalibar SS-N-27, topovima 100mm i 30mm kao i protivvazdušnim raketnim sistemima Igla M-1. Zeleni Dol je stigla u sirijsku luku Tartus i služi za odbranu ostalih brodova.

ruska raketna korveta

Deo ruske pacifičke flote premešta se ka obalama Sirije.

ruska ratna flota

Obalska odbrambena baterija Bastion-P

To je moderan odbrambeni sistem snadbeven supersoničnim raketama "Jahont" anti-brodskim projektilima. U  standardnoj verziji sistem je sa 2 ili 4 lansera K-340P i 4 transloudera K-342R. Može da se montira na vojna vozila, zatim na ratne brodove kao i posebni lanseri za podmornice. Jahont je krstareći projektil dometa 300 km. Nosi radar koji navodi na ciljeve letom od nekoliko metara iznad morske površine. Mogućnost izbora putanje u zavisnosti od cilja, može biti niska i kombinovana.

Bastion-P je obalski odbrambeni sistem montiran na mobilnim vozilima, svako vozilo sa 36 raketa tipa "Jahont", takođe sa radarskim vozilima i ostalom opremom. Bastion-P je opremljen krstarećim raketama tipa K310 Jahont namenjenih presretanju morskih plovila kao i kopnenih vozila.
Za sada ovaj sistem izvan Rusije poseduje samo Vijetnam, a najavljena isporuka Siriji je nepoznanica. Rusija je potpisala ugovor o isporuci 72 Jahont projektila vrednoj 300 miliona dolara. Pored protivljenja Izraela i diplomatske incijative, isporuka je obavljena kako tvrde neki mediji.

raketa jahont u fabrici

Krstareća raketa Jahont (ONIX)
karakteristike

Proizvođač: Rusija
Namena: Zemlja - more
anti-brodski odbrambeni sistem
Vreme lansiranja: 2.5 sec.
Status: na službi
Težina rakete: 3 tone
Težina bojeve glave: 200 kg.
Brzina: 750 met/sec.
Domet na daljini: 300 km.
Domet na visini: 14 km.

Krstareća raketa Brahmos
Bramaputra-Moskva

za prodaju drugim državam potrebna saglasnost obe zemlje proizvođača

Proizvođač: Rusija - Indija
Namena: krstareća raketa
Domet: 290 km.
Težina bojeve glave: 300 kg.
Max.brzina: 2.8 mah (3 x brža od Tomahavk-a)
Min.visina trajektorije: 10 metara

Radi se na hiper-soničnoj "Brahmos" raketi koja će imati brzinu 7 maha. Testovi će početi 2017 god.

krstareca raketa brahmos

Popular search terms