The  Re-Born  Masterpiece The MIG

Война    Техника         Россия
logo
Mikojan Ivanovic

Mikoyan, Artem Ivanovič

 

 

 

 

Mig-35 Cena: 30 miliona dolara

Kupovina aviona MIG-35

Cena aviona MIG-35

MIG Višenamenski fajter, MFI - Mnogofunkcionalni Frontovoj Istrebiel. Nakon zaboravljenog MIG-a 21, zatim slabije kotiranog MIG-29 verovalo se da se MIG avioni povukli pred najezdom Suhoj-a. Medjutim, konstruktori MIG-a su nastavili sa radom nakon što se ekonomska situacija u Rusiji znatno poboljšala. Tako se došlo do MIG-35 možda najboljeg u svojoj klasi na svetskom tržištu. Njegova niska cena je najbolje što se može kupiti od ove klase aviona četvrte generacije u svetu.

MIG je projekat koji je u razvoju od 1986 g.. Najnoviji iz serije MIG, naslednik MIG-29, NATO oznaka Fulcrum-F je višenamenski borbeni avion ruskog ratnog vazduhoplovstva predstavljen u dve verzije, jednosed i dvosed. Avion je predviđen kao izvozni produkt, prilagođen je i opremljen elektronskim sistemima prema zapadnim standardima i prema zahtevima tržišta.

Avion je predstavljen na aeromitingu u Indiji 2007 g. Kao izvozni proizvod MIG-35 je adaptirao kabinu i komande prema zapadnim standardima. Osim naprednih radarskih sistema ima motore od 19.840lbf potiska na koje mogu da se montiraju vektorski potisne dizne, prema potrebama naručioca. Opremljen je mitraljezom 30mm GSh-1 i raznim tipovima projektila i raketa. Adaptiran na punjenje gorivom u vazduhu.

MiG-35 Višenamenski borbeni avion

avion MIG-35 u letu

Na svetskom tržištu

S obzirom da se zna koliko koštaju Eurofajter (86 miliona dolara) i francuski Rafal(82 miliona dolara). Za iste pare možete kupiti dva ili tri MIG-a 35-etica! Nije isto imati dva Eurofajtera kad za iste pare možete imati pet-šest MIG-ova 35-ice, koji mogu da pokriju tri puta veći vazdušni prostor, a takoreći sa istim borbenim karakteristikama. Na MIG-35 može da se montira vektorski potisak koji nemaju ni najbolji američki avioni. Takozvani "thrust vector" koji omogućava oštre zaokreta letilice kojim se lako izbegavaju neprijateljski projektili! Naravno, da treba imati vrhunskog pilota, ali to je stvar obuke!


Elektronika! MIG-ova elektronika je zapadna tehnologija, i ništa ne zaostaje za Eurofajterom i Rafalom. Jedna prednost Mig-a je što kupac-naručilac može da bira elektroniku i sisteme na letilici... USA elektroniku, rusku, izraelsku ili francusku. Ovo nema ni jedan poznati borbeni avion. U standardnoj verziji Mig-35 fajter je opremljen najsavremenijom elektronikom nove generacije i moćnim radarima sa optoelektronikom za lociranje ciljeva na zemlji, avion takođe nosi moćne i kompleksne odbrambene sisteme. Ovaj avion nije pravljen za rusko tržište već isključivo za izvoz !

Ni Eurofajter ni Rafal nemaju neki jači stelt pošto su to avioni četvrte generacije. MIG-35 ima stelt kabine, trupa, krila, prekriveni radar-upijajućim materijalima, i delimičan stelt izduvnih gasova. Radar je pete generacije sa rešetkastom antenom i elektronskim skeniranjem do 20 ciljeva u vazduhu. Naoružan je topom od 30 mm.

Mig-35 Tehnički podaci

Proizvođač: MiG-MAPO
Funkcija: Višenamenski fajter
Motori: 2 Ljulka AL-41F
Potisak: vektorski, 20 tona svaki
Kompozitni materijali:
krila i trup karbon-fiber, polimeri
Stelt: površinski sloj, farba,
Stelt: izduvni gasovi,
Radar: peta generacija pulse-Doppler simultani napad na 20 ciljeva
Raspon krila: 15 metara
Dužina: 18 metara
Visina: 6 metara
Brzina u vazduhu: 2.448 km/h
Brzina pri zemlji:
Težina:
Posada: 1

 

Web Pages

 

Kabina Mig-35

Kabina Mig-35

mig-35.jpg

Mig-35 u akciji!

Avion MIG-35 u letu

Nabavka vojnih aviona za republiku Srbiju

Za vojnu avijaciju Srbije ovo je u datom trenutku najbolji izbor. Dva Eurofajtera ne čine ništa. Pet-šest MIG-ova su mala eskadrila. Za neznatno veću sumu, može se kupiti pet-šest MIG-ova 35-etice sa rezervnim delovima, avionskim naoružanjem i još da se plati obuka desetine pilota. Mala eskadrila borbenih aviona dosta bi ojačala poziciju Srbije u medjunarodnim odnosima.

KarakteristikeEU Eurofajter Francuski RafalRuski MIG-35
Posada111
Poletna masa16.000 kg14.016 kg.17.500 kg.
Max. brzina1.3201.1871.491
Servisni vek55.000 let.sati50.000 let.sati57.400 let.sati
Dužina leta1.800 milja2.000 milja1.240 milja
Cena:100 miliona EUR90 miliona EUR30-40 miliona EUR

 

Ruski avion MIG-35

Nakon lošeg iskustva tokom bombardovanja Srbije 1999god. sa zastarelim MIG-ovima 21 i nekoliko 29-ki došlo se do ideje da Srbiji kao vojno neutralnoj državi treba najmanje Eurofighter... što je jako loš rezon!!!
Ako na internet forumima pročitate koji je avion jači, u direktnom sukobu dva ratna aviona... svi vojni stručnjaci će vam bez izuzetka potvrditi da je to 60 % pilot, a 40 % avion ! Šta to znači?  ZNAČI DA ĆE DOBAR PILOT U MIG-35 TUĆI LOŠEG PILOTA U EUROFIGHTER-u!
Dakle ništa ne vredi kupovina preskupog Eurofajtera u nadi da će on dominirati i zaštiti nebo..! Zašto? Zato što su ostali skuplji avioni jači od Eurofajtera! Svi Suhoji od SU-33 pa dalje su jači od Eurofightera, pratite internet forume, uverićete se! A šta tek reći za F-35 ili Raptora. Čak svi F-16 Block od 50 pa naviše - mogu da tuku Eurofighter-a!

Tako dolazite do saznanja da je obuka pilota ključni faktor ratne avijacije. S tim što piloti moraju imati stalni i utvrdjen raspored borbenih aktivnosti i simulacije ratnih dejstava... kao i svi ratni piloti u drugim državama.
A to košta! Jedan avionski projektil košta do 150.000 dolara, ali ako država štedi i cicijaši na tome, onda od ratne avijacije nema ništa, onda je rezultat katastrofalan... kao što je već poznato !!!

Ruska raketa SAPSAN-3, proizvodila se u Ukrajini. Danas je nepoznanica zamena za ukrajinsku namensku industriju.
Ova raketa se više ne proizvodi.

ruska ukrajinska raketa sapsan

Cene borbenih aviona

Su-35: $65 - $75+ miliona dolara - (procena)

Su-33: $60 - $70 miliona
Su-32: $60 - $65 miliona
Su-30MK sve varijante: $60 - $70 miliona. Prema raznim izvorima.
Prodat Maleziji za $ 50 miliona dolara po avionu.
Prodat Alžiru po ceni od $80 miliona.
MIG-35: $55 - $60 miliona sa naoružanjem
MIG-29M Cena: $50 miliona
MIG-29K Cena: $50 - $55 miliona
MIG-29SMT Cena: $45 miliona

Cene variraju od ugovora. Da li se avion kupuje pojedinačno ili bez naoružanja. Ugovor obično uključuje avionsko naoružanje, projektili, simulatori, razni mamci, tako da cena može biti dvostruko veća od kataloške cene. U ugovor obično ulazi i cena obuke pilota.

Avion MIG-29M

U toku su pregovori sa vladom Rusije oko nabavke MIG-29 M, za ratnu avijaciju Srbije.
Cena jednog MIG-29M je $50 miliona dolara.(proveren izvor). Ova 29-ka je sa najznačajnijim poboljšanjima i raznim dogradnjama elektronike. Indija ih je kupila nekoliko 2004 god. po ceni od $40 miliona dolara, sve zavisno od ugovora. Pre dve godine Alžir je poništio veliku porudžbinu MIG-29M, zarad kupovine SU-30MK.

    avion mig 29
  
Powered by   Vizija Danas
Copyright © 2015 www.vizijadanas.com